30 d’abril del 2009

Programa de la festa Major (i 3)

Alexis,

Demà divendres, l'avi Jaume i jo, marxarem a Salomó i ens hi estarem fins el diumenge. Si no pujes, amb els papes i l'àvia, ja ens veurem a Tarragona...

L'última part del programa de la Festa Major, diu així:

DIUMENGE 3 DE MAIG
A les 12 del migdia:
A l'Església, representació del BALL DEL SANT CRIST
A les 6 de la tarda:
DOBLE SESSIÓ DE CINEMA al Casal

DILLUNS 4 DE MAIG
De 6 a 6, DIA DEL GOS

DIUMENGES 3, 10, 17 i 24 DE MAIG
A les 12 del migdia:
A l'Església, representació del BALL DEL SANT CRIST

DISSABTE 20 DE JUNY
Al circuit de Cross de LES FONTANES,
XXV MOTOCROSS DE SALOMÓ
Amb les categories FEMINES, PRO - 125, MX3 i ALEVINS

DIUMENGE 21 DE JUNY
Al circuit de Cross de LES FONTANES,
XXV MOTOCROSS DE SALOMÓ
Amb les categories MX2, INICIACIÓ i 85
Puntuable pel campionat de Catalunya

DISSABTE 23 DE MAIG
A 2/4 de 7 de la tarda:
CONCERT DE FINAL DE CURS a càrrec dels alumnes de música
de l'escola Josep Nin. Dirigit per Teresa Reverté.

Molts, molts, i molts petoneeeeeets!

29 d’abril del 2009

Fa 70 anys

Intèrprets del Ball del Sant Crist, l'any 1939
Feia molt poc que havia acabat la guerra civil

28 d’abril del 2009

Festa major: Programa (2)


Hola, Alexis!
Segueixo amb el programa, perquè t'animis a venir amb els papes i l'àvia.

Dissabte 2 de maig
A 2/4 de 12 del matí
PROCESSÓ DE LA SANTA CREU
amb el pa beneït i la imatge del Sant Crist, patró de Salomó
Tot seguit: MISSA CONCELEBRADA
Finalitzarà amb la veneració de la imatge, tan estimada pels salomonecs.
En sortir de missa:
A la plaça de l'Església, BALLADA DE SARDANES, interpretades per la Cobla LA PRINCIPAL DE TARRAGONA i vermut per a tothom!!!
A 2/4 de 7 de la tarda:
Partit de futbol SALOMÓ - GRUAS VILA-SECA
A 2/4 de 8 de la tarda:
A cal Cadernal, EXPOSICIÓ DE PINTURES a càrrec de RAMON BARRIL
A les 11 de la nit:
CONCERT interpretat per l'orquestra LA TRIBU DEL SANTI ARISA
Preu del concert: 6 €
I tot seguit: BALL DE NIT amb la mateixa orquestra.

Demà més...P Bona nit!!!PPPP

L'últim dia a Paris...


han pujat a la Torre.
Ja ens ho explicaran! (quasi tot).
Petonets

La Montse i el Josep Eduard ja han arribat!!!

Posted by Picasa

26 d’abril del 2009

El nostre poble: Festa Major (1)

Alexis, és la Festa Major!!!
Els dies de Festa Major són molt bonics, és la festa més important. Aquests dies es retroben la família, els amics i molts coneguts que, a lo milllor, no s'han vist en tot l'any. Es tracta de fer festa i passar-ho molt i molt bé, tot conservant i renovant les tradicions dels nostres pares i avis.
Hi ha unes persones que preparen els actes i celebracions que es faran. T'aniré explicant el programa d'aquest any, però primer ens volen saludar:

SALUTACIÓ
Fent honor al Sant Crist, el nostre patró, al voltant dels primers dies de maig, arriba la nostra FESTA MAJOR. Una festa que, arrelada en allò que és costum i tradició, dóna una mostra de vitalitat i de convivència al nostre poble.
Una salutació a tots els convidats de Salomó i els qui passen aquests dies amb nosaltres, alhora que desitgem que aquest seguit d'actes festius tinguin com a ingredient indispensable la participació del poble i que donin a aquest un somriure alegre i festiu.
BONA FESTA MAJOR 2009
La Comissió de Festes

Dimecres 29 d'abril
A 2/4 de 8 de la tarda:
Al Casal TEATRE a càrrec dels més petits amb l'obra
EL GAT AMB BOTES
i després, els més grans repressentaran la cantata:
VULL TORNAR A JUGAR !!!
Dijous 30 d'abril
A les 12 de la nit:
El BAR ECLIPSI ens oferirà, DISCO ECLIPSI!!!
una discoteca per a tots!!!
Divendres 1 de maig
A les 9 del matí:
EXCURSIÓ per a totes les edats a BONASTRE on esmorzarem plegats
(porteu-vos l'esmorzar).
Organitzat conjuntament amb l'Associació de la Gent Gran.
A les 10 del matí fins les 4 de la tarda:
A l'Avinguda Catalunya, PARC INFANTIL.
A 2/4 d'11 del migdia:
Inauguració de l'exposició de PUNTES DE COIXÍ "Fil i boixet"
del taller de puntes de Torredembarra, de Rosa Mª Pastor.
A les 5 de la tarda:
A la Casa de la Vila, pregó de festa major a càrrec de
l'escriptor i dibuixant LLUIS DE JUSTE NIN
A continuació:
CERCAVILA POPULAR amb LES OLIVES D'ARDENYA,
LA COLLA GEGANTERA DEL COL·LEGI SANT DOMÈNECH
DE TARRRAGONA i els grallers LES CANYES DEL GAIÀ, juntament amb
les CUQUES I ELS CAPS-GROSSOS DE SALOMÓ.
Bufa! Alexis, quin tip de copiar. Demà t'acabaré d'explicar el que faran el dissabte i el diumenge, d'acord? Molts petonets.

El ball del Sant Crist

La petita vila de Salomó (Tarragonès), d'escassament 500 habitants, escenifica, des de la primera meitat del segle XVIII, el Ball del Sant Crist, una representació teatralitzada d'una llegenda local de l'època en què Salomó passava moltes privacions i fam. Des de 1972, l'obra s'escenifica anualment cada diumenge de maig i, el 1999 va ser declarada Festa Tradicional d'Interès Nacional.
Les escenificacions tenen lloc els 4 primers diumenges de maig (mes en el qual se celebra el dia de la Santa Creu, el dia 3) a les 12.00, a l'església parroquial de Santa Maria, arribant a implicar a més de 120 persones, entre actors, tramoistes, dansaires... Els salomonencs comencen a assajar les danses que es ballen durant l'obra a partir de Reis, mentre que les escenes parlades es comencen a assajar passada la Pasqua.
L'obra es representa dins l'església des de 1972, moment en què els salomonencs van demanar consell a Fabià Puigcerver i Yago Pericot, professors de l'Institut del Teatre de Barcelona. Puigcerver va encomanar als seus alumnes que proposessin un nou vestuari, escenografia i text per a l'obra, respectant-ne l'essència original. Entre uns i altres, doncs, van donar vida a la representació que es pot veure actualment. Puigcerver va afirmar que el ball "és un fet teatral típic dins el context històric i de la cultura europea. És una de les poques versions populars que d'una manera o altra s'han conservat d'aquells retaules, misteris i actes sacramentals coneguts de la història". Actualment, és l'únic ball parlat religiós que s'executa a l'interior d'un temple.

Fins llavors, el Ball del Sant Crist s'havia escenificat puntualment, ja fos acabada la Guerra Civil, o bé al 1965, quan es va acabar renovació de la capella del Sant Crist, any en què es va representar l'obra dins una gran carpa situada al camp de futbol de Salomó.
Amb la nova versió, el text es va reestructurar, intercalant-hi les narracions dels cronistes que van lligant la història que plasmen els diferents quadres. Així, tal com diu el cronista a l'inici de l'obra: "Senyors espectadors: Nosaltres som la història, la veu dels temps que foren realitat, el llibre obert que guarda la memòria dels fets trascendentals".
30 monedes per un Sant Crist
Aquesta representació teatral hagiogràfica narra la peripècia d'un prohom de Salomó, el ric mercader Josep Nin de can Cadernal, que volia posar fi a la misèria que patia el seu poble. Nin va assabentar-se que, a Alger (Algèria), hi havia blat en abundància per a qui pogués pagar-lo. Va decidir embarcar-se amb l'esperança de tornar a la vila amb el vaixell ple de blat.
A Alger, de seguida va fer tractes amb un mercader musulmà, Mahomet, que li va vendre sacs i sacs de blat. Però quan estaven tancant el tracte, Nin va veure que Mahomet tenia guardada a casa una gran talla del Sant Crist. El musulmà li va explicar que era el producte d'un botí del seu avi, corsari, que li havia deixat en herència, sota jurament d'assotar-lo cada divendres.
Nin, cristià fervorós, va voler acabar amb aquella ingonímia i va proposar a Mahomet de comprar-li la talla, pagant-li el seu pes en argent. Mahomet, tot i la promesa feta al seu avi, va arribar a la conclusió que, degut al volum i envergadura de la imatge, segurament aconseguiria una bona suma de diners. El sol fet de poder reunir tantes monedes va fer trontollar la fe en els seus juraments i va accedir al pacte.Però la sorpresa de Nin i Mahomet va ser majúscula quan, en pesar les balances, els dos plats es van anivellar amb el pes de tan sols 30 monedes d'argent, la mateixa quantitat per la qual Judes va vendre Jesucrist.
Mentre Josep Nin donava gràcies a Déu i es disposava a endur-se la talla, Mahomet es va negar en rodó a creure en el miracle i va acusar-lo de farsant. Ple d'ira i avergonyit per haver trencat el jurament, va endur-se la imatge disposat a cremar-la.
Josep Nin, trobant-se perdut enmig d'una terra desconeguda, no sabia què fer. Finalment, va optar per anar a veure el rei d'aquella ciutat, que tenia fama de justicier. El rei va escoltar els seus precs i va fer cridar a Mahomet, a qui els soldats van trobar intentant cremar el Sant Crist, sense sortir-se'n. El rei va exigir que repetissin l'operació de les balances, que van tornar a quedar anivellades amb només 30 monedes.
El rei, tot i no acabar de comprendre el miracle, va ser incapaç de negar l'evidència i va sentenciar que Josep Nin es podia endur la talla a canvi de les 30 monedes. Mahomet, però, encegat de ràbia, encara va tenir temps per robar el dit gros del peu del Sant Crist, portat per l'afany de voler conservar una part d'aquella talla prodigiosa.
Josep Nin, tot cofoi amb el blat i la imatge, es disposava a salpar de retorn a Salomó, però no hi havia manera que el vaixell es mogués ni un centímetre del port. Van inspeccionar la imatge i van veure la malifeta del mahometà, motiu pel qual van tornar a cercar-lo per demanar-li el dit que havia llevat a la imatge. Mahomet, temerós que el tornessin a denunciar davant el rei, va tornar la peça a Josep Nin, que la va col·locar a la imatge. El dit del peu, sorprenentment, es va unir al conjunt de la figura, tan sols quedant-hi un petit resquici.
El mercader cristià, finalment, va poder salpar d'Alger i retornar a Salomó, on va ser rebut per tot el poble engalanat i, després d'explicar el miracle de la talla, s'acorda que aquell Sant Crist serà el patró i protector de Salomó.

25 d’abril del 2009

El nostre poble: inauguració esperada


Cal Cadernal, la casa pairal propietat del mercader de Salomó d'època medieval Josep Nin, ja esta preparada per ser seu del futur centre d'interpretació dels balls parlats del Camp de Tarragona.

L'Ajuntament, acompanyat de representants de diverses administracions, va inaugurar ahir la rehabilitació d'aquest edifici del segle XIV, que ha costat al voltant d'un milió d'euros.

La museïtzació de l'espai, però, dependrà ara de la concessió d'una subvenció del fons europeu Feder, on el projecte de Salomó ha estat presentat pel Consell Comarcal del Tarragonès dins d'una xarxa de centres d'interpretació al Baix Gaià.

El futur centre d'interpretació salomonenc funcionarà també com a Museu del Ball del Sant Crist de Salomó, un ball parlat que els veïns representen cada mes de maig i que està protagonitzat per la figura entre històrica i llegendària de Josep Nin.

L'espai s'inclourà dins del Parc Cultural del Baix Gaià, una iniciativa engegada pel Consell Comarcal, a través de l'Institut Comarcal d'Ocupació i Desenvolupament Econòmic (ICODE), dins del projecte de promoció i diferenciació turística del nord del Tarragonès.

Precisament, l'ens ha sumat tres dels centres d'interpretació que formaran aquesta xarxa (a Salomó, el Catllar i Creixell) per tal de concórrer conjuntament als fons Feder. «El calendari de la museïtzació dependrà de la concessió d'aquesta subvenció. Si no, haurem de buscar alternatives», va comentar ahir l'alcalde de Salomó, Anton Virgili.

El projecte de conversió de Cal Cadernal en museu, que es va presentar ahir davant dels veïns del municipi, es distribuirà en les dues plantes de la casa pairal. L'exposició tradicional es combinarà amb l'ús d'àudios i vídeos, com la projecció d'un cronista que rebrà els visitants a la primera sala del museu oferint-los un resum dels continguts que hi trobaran.

A la primera planta, hi haurà una sala dedicada als balls parlats al Camp, mentre que quatre sales més recorreran els orígens del ball del Sant Crist, i la seva evolució pel que fa a la música, la literatura, el vestuari i l'escenografia. El museu també tractarà de la història de Salomó entre els segles XIV i XVII i la importància de la família Nin en aquella època. Finalment, a la planta baixa (a més de l'accés al museu i la botiga de records) hi haurà sales dedicades a la capella del Sant Crist i la història de Cal Cadernal.

L'alcalde salomonenc va celebrar ahir la rehabilitació de la casa pairal, i va recordar que va estar a punt de desaparèixer per un projecte d'urbanització de la zona que preveia el seu enderroc. «És un dels exemples més notables de l'arquitectura civil del barroc al Camp de Tarragona», va destacar Virgili.

Les obres de recuperació de l'edifici, que s'han realitzat en tres fases, han estat possibles gràcies a la col·laboració de diverses administracions. Una de les subvencions més destacades és la rebuda pel Ministeri de Foment, corresponent a l'1% cultural, i que ha suposat una injecció de 500.000 euros. El projecte també ha rebut diversos ajuts econòmics de la Generalitat i de la Diputació de Tarragona. Diari El Punt

Flors i llibres, sempre!!!


24 d’abril del 2009

LA NOSTRA PARLA, LA NOSTRA LLENGUA















Escolteu joves i grans,
que comença aquesta història,
que ara té més de mil anys,
i convé que en fem memòria.
Va ser pels vols del vuit-cents
que el vell llatí es transformava
en una llengua diferent
i el català ja es parlava.
En català s’escriviren
aviat uns primers llibres
i el català s’estenia
cap a València i les Illes.
Ramon Llull, Ausiàs March,
la novel•la del Tirant,
també el Consolat de Mar,
una etapa culminant!
Però vingueren temps pitjors:
la cort reial allunyada,
la guerra dels Segadors,
els decrets de Nova Planta.
El govern el persegueix,
no s’ensenya el català,
però el poble, tanmateix,
no el deixarà pas d’usar.
I arriba la Renaixença
i es forma el catalanisme.
Ressorgeix la nostra llengua,
que viu amb nou dinamisme.
Arrenca una nova etapa,
s’implanta la normativa,
una obra de Pompeu Fabra,
que impulsa Prat de la Riba.
I el català és oficial
quan s’aprova l’Estatut.
D’una guerra desigual,
el català en surt vençut.
El franquisme és l’esfondrada,
la resistència i la por,
però el poble, ferm, es prepara
a un nou esdevenidor.
Retrobem la llibertat,
exigim autonomia;
reprèn l’oficialitat
la nostra llengua oprimida.
Torna el català als diaris,
a ràdio i televisió.
L’usen els parlamentaris.
L’empra l’administració.
Després de les maltempsades
ens cal anar més enllà;
unint l’esforç d’uns i altres
volem viure en català.
Als patis i a dins les aules
es va forjant un futur
construït amb les paraules:
que no en quedi exclòs ningú.
Però el futur d’aquesta llengua
depèn de tots, i de mi:
al carrer i també a la feina
convé, doncs, fer-la servir.
L’ha reconeguda Europa
gràcies a gestions i crides,
i amb la bandera d’Andorra
és a les Nacions Unides.
Hem fet un tros del camí
i no s’hi val a badar.
Cal que entre tots assolim
El ple ús del català.

Text: Carles Duarte · Il·lustracions: Pilarín · Edició: Joves per la llengua, 1983
La paret de les auques http://www.auques.cat

PERMÍS PER PARLAR EN CATALÀ


Diari AVUI:

El tribunal de Justícia de la UE confirma que permetrà l'ús del català.

Els ciutadans podran utilitzar el català, el gallec i el basc per adreçar-se al Tribunal de Justicia Europeu, com ja es pot fer amb el Parlament, amb el Consell i amb la Comissió Europea

D'aquesta manera, els ciutadans podran dirigir-se a aquesta institució també en aquestes llengües i tindran dret a ser contestats en català, en basc i en gallec, tal i com ja es fa amb el Parlament Europeu, amb el Consell i amb la Comissió Europea.

MIREU QUÈ DIU TAMBÉ:

Els eurodiputats, però, no poden utilitzar aquestes llengües al ple.

...després de les eleccions europees del 7 de juny, el govern espanyol tornarà a demanar formalment que es permeti intervenir en català, en gallec i en basc a l'Eurocambra.

I JO EM PREGUNTO:
- ALS TRIBUNALS DE JUSTÍCIA DE CATALUNYA I ESPANYA ES PARLA NORMALMENT EN CATALÀ? TINC ENTÈS QUE NO.
- PERQUÈ NO ARREGLEM PRIMER LA PRÒPIA CASA?
AH! ÉS QUE AVIAT HI HA ELECCIONS. PARAULES, PARAULES, PARAULES....

23 d’abril del 2009

T'estimem, Alexis!!!

Posted by Picasa

22 d’abril del 2009

Aeroport Charles de Gaulle 13:13:39

"Ja hem arribat, estem esperant la maleta, fa un dia preciós!
Petonets x tota la família"
Posted by Picasa

Fins la tornadaaaaaaa!!!


21 d’abril del 2009

Cap a Paris. Quins nervis!

Preparar les maletes...
Farà bon temps?

Dimecres
Màxima: 24ºMínima: 13º
Dijous
Màxima: 28ºMínima: 15º
Divendres
Màxima: 28ºMínima: 16º
Dissabte
Màxima: 29ºMínima: 14º
Sí, farà sol i núvol i amb una mica de pluja... perquè tot estigui ben regat, molt net i resplandent! És la primavera!

20 d’abril del 2009

Alexis, que ens dius cosetes?


Molts petons!

Bon voyage!!! Tarragona - Paris



Aeroport Charles de Gaulle
Parelleta, us desitgem que us ho passeu molt i molt bé!!!

19 d’abril del 2009

Pura energia i sensibilitat. Una artista!

Hilary Hahn - Sibelius Violin Concerto:
http://www.youtube.com/watch?v=3OlI0RLQJoU&feature=related - 1
http://www.youtube.com/watch?v=t2tklQp2Cr4&feature=related - 2

i Schubert:
http://www.youtube.com/watch?v=UWNCbpwC-PQ&feature=player_embedded

Paris us espera! Oh, la, la... c'est magnifique!


Montmartre - Sacre Coeur



Tomba de Napoleó

Hotel La Demeure

El petó, de Rodin

Flors


Guaitant al balcó

El nostre poble - Festa Major


Hola! Alexis.

Avui hem rebut una carta de Salomó, diu així:

"L'Ajuntament i la Fundació Cal Cadernal es complauen a convidar-vos a l'acte d'inauuguració de les obres de restauració i rehabilitació de l'edifici de Cal Cadernal.

Participeu d'aquest acte tan important per la nostra vila com és el fet de recuperar la casa pairal dels Nin, dels segles XVI-XVIII, rellevant per la seva importància històrica, cultural i artística, i posar-lo a l'abast i al servei de la població com a centre de dinamització cultural i de promoció de Salomó.

L'acte tindrà lloc el dia 24 d'abril de 2009 a les 17:30 h. a l'edifici de Cal Cadernal."

Alexis, els dies 1,2 i 3 de maig també és la Festa Major, saps? Ja estan preparant-la de fa dies. Vindras amb els papes i l'àvia Rosa? Els tiets i cosins tenen moltes ganes de veure't...

Un altre dia ja t'explicaré més coses de Salomó.
Molts petonets

http://www.salomo.altanet.org/

Generació 2.0



Alexis,

La teva mama i el teu papa, quan estaves a punt de néixer i em van regalar aquest blog, parlaven de tu i em deien en nom teu que series de la generació 2.0. Jo no sabia gaire bé què volia dir això de generació 2.0. Avui ho he buscat, per mitjà del google, a on sinó? i ara ja ho entenc millor:

La generació 2.0 és la primera a aprendre a moure's, silenciosa, en el món del coneixement...

Són aquells joves –cada cop més adolescents- que ja no es qüestionen si el futur ha de ser digital perquè aprenen a lliscar per la xarxa abans que escriure i perquè la tecnologia és al jove el que l'aigua al peix, una conseqüència.

Han revolucionat la xarxa els darrers cinc anys perquè n'han guanyat el lideratge informal pel que fa a les institucions, les administracions i les empreses: són els productors dels seus continguts, s'han apropiat dels mitjans i dels formats, abans concentrats en poques mans i han passat del text per comunicar-se, als multimèdies, vídeos o flogs. Per a la generació 2.0 no hi ha secrets. És possible compartir més coneixement que mai, més informació
.

La generació 2.0 ja no es conforma a ser simple espectador, passiu, que jeu davant el sofà perquè la programació de la televisió ompli el seu lleure. Ja no volen rebre, sinó oferir.

... La generació 2.0 també té ideologia. És una comunitat de neoanarquistes connectats que acabarà promovent una nova internacional basada, sobretot, en el respecte a la diferència, en la creativitat, en l'art i la llibertat d'opinió.

Un petó

Si voleu saber-ne més:

http://blocs.mesvilaweb.cat/node/view/id/117963

Alexis, un conte


"En una habitació on hi havia uns gats, tot d'un plegat va aparèixer una rata. El gat més jove va començar a perseguir-la, però va haver de claudicar esgotat, perquè la rata se li feia sempre esmunyedissa.

Després va prendre el relleu un gat astut, que es va dedicar a posar trampes a la rata, però ella mai no s'hi va agafar, de manera que també hagué de donar-se per vençut.

Finalment un gat vell, es va plantar al mig de l'estança i es va posar a dormir tranquil·lament. Després de passar tres dies dormint, la rata, encuriosida, s'hi va acostar pensant que aquell gat no feia res. Llavors ell, d'una engrapada se la va menjar.

És que l'èxit de la força de voluntat no està tant en esforçar-se per fer el que creus que has de fer, fins a l'esgotament, com posar-t'hi tranquil. I si pot ser, "més que fer el que ens agrada, fer que ens agradi allò que hem de fer".

Totes les circumstàncies, per bones o adverses que siguin, poden ser viscudes de gust o a contracor. Perquè en tot podem buscar la part positiva, enlloc de "victimitzar-nos" ancorats en el negatiu.

Diu Martí Luter King que les grans persones han sabut fer de les circumstàncies adverses que els ha tocat viure, el punt de partida de l'èxit personal.

Llavors la força de voluntat no és tant un anar contra corrent d'allò que ens sembla agradable, sinó un esforçar-nos per veure la part BONA de la vida, tot llençant-hi amb tot el cor."

Aquest conte l'he trobat per aquestes galàxies internàutiques i, com que m'ha agradat i la seva "moraleja" també, aquí el tens, perquè t'estimo molt!

18 d’abril del 2009

Sempre ho paguen els més dèbils

La mayor farmacéutica del mundo, Pfizer, pagará 55 millones de euros a un grupo de familias nigerianas para evitar un juicio por la muerte de 11 niños en el país africano que sirvieron como cobayas de un medicamento en pruebas, Trovan.

En 1996, Nigeria sufrió una epidemia de meningitis que terminó con la vida de al menos 11.000 personas. En medio de la crisis humanitaria, Pfizer, famosa por haber inventado la Viagra, envió un grupo de médicos que colocó su centro de operaciones al lado de un centro médico gestionado por Médicos sin Fronteras, quienes intentaban detener la tragedia gracias a medicinas cuya fiabilidad estaba demostrada.

Los médicos enviados por la farmacéutica captaron 200 niños y prometieron a sus familias que los curarían.Once de aquellos niños murieron y muchos más sufrieron efectos secundarios graves, incluidos daños cerebrales. Pese a que la alerta sanitaria persistía, el fracaso de la terapia experimental de Pfizer llevó a la empresa a desmantelar su dispositivo apenas dos semanas después de llegar al campo sin ofrecer información sobre los experimentos.

El suïcida

Raúl, que vivía en Brasil, estaba echo polvo. Su esposa murió en un accidente. Perdió a sus hijos víctimas de la droga. Antes de pegarse un tiro y suicidarse, como proyectaba, se sentó en un bar y vio a un niño que pretendía venderle un mechero. Era un niño de la calle.
–¿Dónde está tu padre?
–No tengo.
–¿Dónde está tu madre?
–No tengo.
–¿No tienes a nadie?
–No, –dijo simplemente, muy serio, sin llorar y luego sonriendo exclamó:
–Te tengo a ti.
Raúl despertó en aquel instante. Cuando, años después, me lo contaba, era un hombre feliz. “Vi claro que todo mi dolor procedía de creerme absurdamente el centro absoluto de mi sistema planetario. ¡Ignoraba cuántas esposas, hijos, hermanos, gente anhelante me estaban buscando y esperando!”.

17 d’abril del 2009

1a dent, Alexis, felicitats!!!

4 mesos i la primera dent!

Coccinèl·lid

És interessant aprendre paraules noves.
És que ja he "fet" el dia del llibre: el diccionari i l'atles de l'Enciclopèdia Catalana.
Penso que són llibres que de tant en tant s'han de renovar.
Diu el diccionari:
Marieta Nom donat a diverses espècies d'insectes coleòpters de la família dels coccinèl·lids, de cos arrodonit i globulós, amb les ales anteriors vermelles o grogues i puntejades de colors foscs.
Ah! també és una foto del dia de la mona.

Mona negra, blanca i blaugrana

El Puyal també es menja?

Flors - M'agraden

Groc

16 d’abril del 2009

Del Barça?

Posted by Picasa
La mona sempre fa il·lusió!!!

15 d’abril del 2009

Que ve l'estiu!!!

(És un acudit de la Maitena)