27 de febrer del 2010

Dibuix de l'Alexis


M'agrada molt el teu primer dibuix!

Alexis, obres a la cuina



Alexis, mira que fa l'avi, una cuina nova.
Aviat hi farem dinar bo.

20 de febrer del 2010

Albert, per molts anys!


I molta, molta felicitat !!!
Per a tu i per a tots
T'estimem

14 de febrer del 2010

Alexis, un poema, un home, una pel·lícula

Invictus
Més enllà de la nit que em cobreix
negra com l'abisme insondable,
dono gràcies als déus que hi pugui haver
per la meva ànima invicta.
A les atzaroses urpes de les circumstàncies
mai m'he lamentat ni he parpellejat.
Sotmès als cops del destí
el meu cap està ple de sang, però dret.
Més enllà d'aquest lloc d’ira i de llàgrimes
on rau l’Horror de l’Ombra,
l'amenaça dels anys
em troba, i em trobarà, sense por.
No importa com d’estreta sigui la porta,
com de carregada de càstigs la sentència,
sóc l'amo del meu destí:
sóc el capità de la meva ànima.

Catalunya, lliure!


La independència de Catalunya, a debat en un reportatge de la televisió europea Euronews "Catalunya és un motor econòmic dins d'Espanya. Molts catalans estan cansats dels impostos que marxen cap a Madrid. Catalunya s'acabarà separant d'Espanya?".

Així presenta Euronews un reportatge sobre els pros i els contres de la independència de Catalunya.

http://www.avui.cat/
http://es.euronews.net/2010/02/12/cara-y-cruz-del-nacionalismo-catalan/

13 de febrer del 2010

Alexis, ja fa un mes


Cooperació i ajuda
Fent cua pels aliments... Fins quan?

Si voleu saber-ne més i col·laborar:
http://caritas.arquebisbattarragona.cat/

Carnaval, carnaval...



Alexis, de PINGU
Moec! Moec!

Veuràs el Pingu a:

http://www.youtube.com/watch?v=oTWv63RyLP8

Alexis, què menjarem?

Treballant la terra

Fent caure les olives (foto antiga, ara hi ha màquines)

Vinya. Ceps. Raïms per fer el vi, el cava...

Hortalices. Que bones!

Oli, vi, taronges, avellanes, pa, llet, melmelades...

Més de 1.300 pagesos i 700 tractors es mobilitzen a Catalunya contra la inacció del Govern català i central davant els abusos dels preus baixos als productors

El coordinador nacional d'Unió de Pagesos, Joan Caball, ha estat molt contundent: 'Volem demostrar que encara som vius i que volem continuar sent pagesos'

'Fem les tractorades perquè el govern d'una puta vegada actuï i trobi solucions per a la pagesia'

Les manifestacions serviran per explicar a la major part dels ciutadans que no han vist mai cap pagès 'en viu i en directe' que el preu que paguen a les botigues i supermercats no és el preu que cobren els productors. 'Volem que qui acaba comprant els nostres productes i que fa abús de poder, se'ls posi on se'ls ha de posar', ha afirmat Caball que denuncia que els intermediaris ofeguen la pagesia amb preus baixos i després cobren pel mateix producte a preus molt més elevats.
Joan Caball, el líder del sindicat agrari ha criticat que el govern espanyol aprofiti la presidència europea per fer propostes 'que el que farà serà acabar d'arruinar-nos'. Així, afirma que proposar una base de 100 euros per hectàrea als productors no és una bona solució perquè 'ningú pot viure amb això'. 'És insultar la intel·ligència de la pagesia', ha conclòs Caball que afirma que qui pitjor ho està passant són els joves que han decidit dedicar-se al sector agrari perquè 'tenen ganes de fer coses i de tirar endavant, però necessiten mesures per poder continuar fent de pagès'.

Diari de Tarragona.com 13-02-2010

12 de febrer del 2010

Visca el Barça!


Que guapo!
Regal de la padrineta Teresa

11 de febrer del 2010

Santuari








Alexis, diumenge varem anar amb unes amigues de col·legi a veure el santuari dedicat a la Mare de Déu de Montserrat de Montferri, que és una joia del modernisme. Està dissenyat per l'arquitecte Josep Maria Jujol, deixeble de Gaudí. La seva mare era filla d'aquest poble.
Es va començar a contruir l'any 1925, però no es va acabar fins al 1999, gràcies a l'interès i la col.laboració dels veïns de Montferri.
Un dia hi anirem amb tu i els papes i l'àvia, d'acord?
Petonets

10 de febrer del 2010

I un germanet o germaneta!

Que bé que estaràs, Alexis.
I que contents que estem tots.
La vida és meravellosa.
Benvingut/benvinguda el tercer nét@
T'estimem. Us estimem molt!

8 de febrer del 2010

Alexis, una cosineta!


Que bé!
Quina il·lusió!
Com jugareu, no?
Alexis, t'estimem molt.
I a tu també, petitona!

Morrets de bè

Alexis, ahir els tiets boletaires
van plegar un munt de "Morrets de bè"
que és com en diem a Salomó dels "Fredolics".
Haurem de fer un suquet perquè tots els poguem provar, no?
Mira, també he trobat aquestes receptes,
que penso han de ser molt bones:
AMANIDA DE FREDOLICS
Ingredients per a 2 persones: 1 escarola (o una part si és molt gran), 150 grams de fredolics frescos o adobats en vinagre, 3 alls, 2 talls de cansalada viada magra de tall prim, 8 ametlles torrades partides, un pols de sal, oli i vinagre.
Temps: 15m.
Netejarem l'escarola i la posarem a la plata, tallada, una mica amuntegada i lleugerament amanida amb sal. En una paella amb oli hi tirarem, per aquest ordre i per a fregir-ho: els alls, la cansalada i els fredolics trossejats (els bolets prèviament nets i escorreguts). Quasi al final de la cocció hi tirarem les ametlles. Quan estigui tot fregit ho escamparem amb l'ajut d'una cullera pel damunt de l'escarola. Si els fredolics són avinagrats haurem d'anar en compte, al completar l'amanida, de no excedir-nos amb el vinagre.

OUS REMENATS AMB BOLETS
Ingredients per a 2 persones: 3 ous, 150 grams dels bolets que més us agradin, oli, pebre mòlt, sal; bastonets de pa integral (optatiu).]
Temps: 15m.
Netejarem els bolets com de costum i els tallarem a trossos petits. A part, en un bol, batrem els ous amb una mica de sal. Fregirem els bolets en una paella amb oli calent salpebrant-los abans de retirar-los, ben escorreguts de l’oli del fregit. En un altre recipient amb una mica d’oli net hi tirarem els ous batuts que anirem remenant amb una forquilla de fusta perquè quallin. A mig fer hi tirarem els bolets saltejats continuant l'acció anterior fins acabar la cocció, a foc més aviat baix. Ens ho menjarem abans que es refredi acompanyant-ho, si es vol, de bastonets de pa integral.

SOPA DE BOLETS FRESCOS
Ingredients per a 4 persones: 100 grams de bolets frescos -fredolics, cama-secs o rossinyols-, 1 ceba, 2 tomàquets grossos ben madurs, 2 alls tendres, 4 vasos de caldo de gallina, 8 llesquetes molt fines de pa de barra una mica sec, sal i oli.
Per a la picada: 12 ametlles crues i pelades, 1 all, 1 cullerada rasa de pa ratllat o bé 2 galetes Maria remullades en vi ranci, un polset generós de canyella, 1 branca de julivert, unes tires de safrà, una mica del caldo de gallina, sal.
Temps: 35m.
Netejarem de terra els bolets després de treure'ls-hi l'arrel i els tallarem a trossos regulars. Els fregirem amb oli i sal en una olla una mica fonda (ha de caber-hi el caldo) per a que desprenguin l'aigua i es fregeixin; un cop cuits els traurem del recipient i reservarem. Afegint una mica més d'oli a l'olla, si cal, hi fregirem la ceba i els alls tendres tallats ben petitons. Quan estiguin rossets (és imprescindible) hi afegirem els tomàquets pelats i sense llavors i la sal (compte amb ella si el caldo ja en té), deixant que es faci fins que quedi la salsa al punt. Aleshores hi incorporarem el caldo i les llesques de pa, molt poc torrades i fregades lleugerament amb all, batent-ho tot amb el batedor manual un cop estigui el pa estovat. Tot seguit hi afegirem els bolets (també el suc que hagin desprès) i la picada catalana que ja haurem preparat abans, deixant que la sopa bulli fent xup-xup al menys uns 15 minuts.
Molts petonets