25 de juny del 2011

Alexis: la Irina guaita pel balcó









Molts petonets!!

24 de juny del 2011

Alexis: A l'estiu coses fresquetes

Que bo el gelat de "cutata"!!!

Foto de l'àvia Jaka

Granissats, sorbets i postres gelades


Els granissats es preparen fent un almívar amb aigua i sucre (que es pot substituir per un edulcorant baix en calories) que després es barreja amb suc de fruita, com ara llimona, taronja, cafè, síndria, meló o altres fruites. Després es congela i es tritura abans de servir perquè adquireixi la textura típica de granissat. També es pot fer triturant en una liquadora o a la termomix glaçons de gel barrejats amb la resta d’ingredients del granissat. La textura s’assemblaria a la neu tova. Es poden fer granissats amb tota mena de sucs, fruites i fins i tot licors.

El granissat de cafè, per exemple, són unes postres delicioses i baixes en calories de fàcil elaboració. Es necessita 1/2 tassa de llet desnatada, 4 cullerades petites de cafè instantani, edulcorant artificial, 2 tasses de glaçons i canyella en pols. Es prepara posant el cafè, la llet, el gel i l’edulcorant en una liquadora. S’ha de fer en cops curts, per aconseguir que el gel quedi com neu i no es faci aigua.

Un sorbet seria un granissat barrejat amb merenga, és a dir, amb clares d’ou a punt de neu. Per fer un sorbet de llimona es necessiten els següents ingredients: 1 clara d’ou, 1 got de llet desnatada, 1 got de suc de llimona, ratlladura de llimona i edulcorant líquid. Es prepara barrejant-ho tot a la batedora menys la clara d’ou. Un cop batut s’hi afegeix l’edulcorant líquid al gust. Es posa en un recipient al congelador i quan ja quasi està congelat s’hi afegeix la clara a punt de neu. Es torna a posar al congelador fins que es congeli completament. Els sorbets de llimona són molt digestius i per això als casaments se serveixen entre plat i plat per fer baixar el menjar. Se’n poden preparar amb tot tipus de fruites i fins i tot amb cava.


Postres gelades que no són ni sorbet, ni granissat, ni gelat, però que són les més ràpides de fer. Només s’han de posar les fruites que es vulgui a congelar i després posar-les al got del minipimer amb un iogurt desnatat. Es tritura tot i en uns segons tenim un succedani de gelat molt bo i que permet mantenir el pes. Proveu-ho!

22 de juny del 2011

Alexis: La Irina ja té 10 mesos

10 mesos ja, Irina.
Moltes, moltes i moltes felicitats!!!


L'avi i la padrina, que t'estimem molt!

19 de juny del 2011

Alexis: Som molts els indignats, no?

Davant l'Ajuntament
Per la Rambla

Hem sigut molts

Sortint de la plaça Imperial Tárraco

La cosina Teresa, sindicalista de tota la vida.

Alexis: crec que t'agradarà el que he fet avui

Galetes de coco
Coc de kiwi

Ens veiem a la manifestació.
Ho portaré per berenar.
Un petonet a tots!

18 de juny del 2011

Alexis: per això hi treballo



Nota de premsa de Càritas Barcelona:


Càritas dóna suport a les reivindicacions socials populars


27/05/2011


Les reivindicacions que des de fa dues setmanes han portat a centenars de persones a romandre en l’acampada de la Pl. Catalunya, i a d’altres milers de persones en tantes places arreu del país i de l’Estat, són un senyal d’alerta d’un malestar social que els governants els primers, i també la societat, han d’abordar sense més dilacions. La majoria de les persones indignades que es mobilitzen són joves que no veuen la manera de desenvolupar el seu futur i lluiten per ell. Una lluita, legítima, que s’ha desenvolupat pacíficament en tot moment.


La feina no precaritzada, el dret a l’habitatge a un preu assequible, les pensions dignes, la defensa del dret a la sanitat pública, la lluita contra l’especulació i el lucre d’una minoria no poden ser reivindicacions permanents en una societat democràtica que hauria de ser necessàriament justa.


Des de Càritas portem més de dos anys alertant dels efectes de la crisi (la financera, la immobiliària) en les persones, i del risc de fractura social.


És inadmissible que amb prop de 5 milions de persones a l’atur no s’hagi arribat a un acord o pacte de totes les forces polítiques, econòmiques i socials per a l’ocupació.


Només el diàleg i mai la força ha de ser el camí per trobar solució als problemes reals que tenen plantejats avui moltíssimes persones i famílies.


Tan de bo Càritas no hagués de existir!

T'estimo molt

Alexis: anirem a la manifestació

Treballem per la justícia!

Ens manifestem per la justícia!

15 de juny del 2011

Alexis: Eclipsi de lluna

No es veu la lluna.
(Si amplies la foto si que la veuràs)
La terra està entre el sol i la lluna i la tapa.


Es veu una miqueta.
Cada vegada més:




Ja es veu la lluna!


L'eclipsi ha sigut preciós.

Vist des del terrat de casa.

Un petó!

13 de juny del 2011

Alexis: Felicitem la Minerva








PER MOLTS ANYS!!!

Alexis: Colors

Quin color?
Armari embolicat


Falta la sanefa

Aquí no cal pintarI aquí tampoc



(Alexis la olor de pintura "em mata" brrrrr...)


Molts petonets!!!

10 de juny del 2011

Alexis: La Minerva ja té 1 any!







FELICITATS, MINERVA!!!

1 ANY!
T'estimem molt!

5 de juny del 2011

Alexis: Completament d'acord



L'elecció és nostra: o crear una partenarietat per tenir cura de la Terra i els uns dels altres o arriscar-nos a destruir-nos a nosaltres mateixos i la diversitat de vida.


Els nostres valors, institucions i estils de vida necessiten canvis fonamentals. Hem d'adornar-nos que, una vegada satisfetes les necessitats bàsiques, el desenvolupament humà significa primordialment ser més, no tenir més.


Disposem del coneixement i la tecnologia per proveir tothom i per reduir els impactes sobre el medi ambient. L'emergència d'una societat civil global està creant noves oportunitats per construir un món democràtic i humà.

Els nostres reptes ambientals, econòmics, polítics, socials i espirituals estan interrelacionats i junts podem forjar solucions inclusives.

Necessitem urgentment una visió compartida dels valors bàsics que donin un fonament ètic a la comunitat mundial emergent.

Per tant, junts i amb esperança, afirmem els principis interdependents següents, per a un sistema de vida sostenible, com a fonament comú amb el qual s'haurà de guiar i valorar la conducta de les persones, les organitzacions, les empreses, els governs i les institucions transnacionals.

I. RESPECTE I CURA DE LA COMUNITAT DE VIDA

II. INTEGRITAT ECOLÒGICA

III. JUSTÍCIA SOCIAL I ECONÒMICA

IV. DEMOCRÀCIA, NO-VIOLÈNCIA I PAU





(Més a: Carta de la Terra)


T'estimo molt!