29 de juliol del 2011

Alexis: dinem junts

Cóc amb trocets de cutata, pels "33" de la Montse

Felicitats i per molts anys!!!

Els tres cosins

Amb els avis - Sant Jaume 2011

Alexis: Per banyar-te al mar o a la piscina

A la platja, fa un any


A l’aigua sense riscos: 12 recomanacions


Fugir de la calor refrescant-se amb l’aigua del mar o de la piscina és una excel•lent opció que sol agradar a gairebé totes les criatures. Amb la canalla, però, cal tenir en compte un seguit de recomanacions perquè aquesta opció sigui segura i no acabi comportant cap ensurt. El pediatra Carlos González va avançar un seguit de recomanacions al suplement ARA Criatures del passat 23 de juliol. González va fer un recull de les 12 coses que cal tenir en compte per gaudir d’un dia d’aigua tranquil extretes de l’Acadèmia Americana de Pediatria i de la Creu Roja americana.

1. Mai no s’ha de deixar el nen sol a l’aigua. Un nen no s’ha de quedar sol a la banyera, ni un minut, fins als 6 anys (i encara menys a la piscina o a la platja!).


2. Amb els nens més petits, un adult ha d’estar dins l’aigua amb ells, a una distància que li permeti agafar-los amb la mà. No es poden vigilar des d’un metre de distància i no es poden vigilar des de fora de l’aigua.


3. Amb els nens una mica més grans, l’adult pot estar fora de l’aigua, però mirant contínuament al nen. L’adult que vigila un nen que és a l’aigua no pot estar llegint, prenent el sol o parlant pel mòbil.


4. Els maniguets o flotadors són joguines, no salvavides. El nen que els porta requereix la mateixa estricta supervisió. Un nen amb un flotador pot fer la volta fàcilment i quedar de cap per avall.


5. Convé que els nens aprenguin a nedar però els nens que saben nedar requereixen la mateixa supervisió.


6. Totes les piscines, públiques i privades (sobretot les privades!) han de tenir una tanca que les envolti completament i les separi del jardí. La tanca ha de tenir una porta que es tanqui sola i barrots verticals, de manera que no s’hi pugui grimpar, i ha de fer un mínim d’un metre i vint d’altura. Un nen no pot jugar mai sense supervisió en un jardí on hi ha una piscina sense tanca.


7. No s’han de deixar dins o prop de les piscines joguines que puguin atraure els nens ni tenir objectes o mobles de jardí prop de la tanca on es puguin enfilar.


8. Els filtres de la piscina han de tenir la protecció adequada perquè els nens no hi puguin quedar atrapats.


9. Per anar en barca, sempre armilla salvavides.


10. Per als més grandets: sempre s’ha de vigilar la profunditat de l’aigua abans de saltar. Sempre s’ha de saltar de peus el primer cop i advertir els nens que un costat de la piscina té menys profunditat.


11. S’ha d’advertir als adolescents del perill d’entrar a l’aigua sota els efectes de l’alcohol o les drogues.


12. I, per descomptat, s’ha de fer servir protecció solar.

criatures.ara.cat


T'estimo molt!

23 de juliol del 2011

Guapo!

Foto de l'àvia Jaka


Jugant amb l'àvia Jaka

El cavaller Alexis al seu castell

Alexis: la Irina ja té 11 mesos!

Felicitats, Irina!

Només en falta un per l'any.

T'estimem molt!

11 de juliol del 2011

Alexis: Les orenetes de Salomó




Estan molt contentes, perquè comença un nou dia.

Ja surt el sol i volen, volen...

i crec que diuen:

Que tinguis un dia MOLT FELIÇ!


T'estimo molt!