17 d’octubre del 2009

Alexis, rebel·la’t contra la pobresa!


Diumenge 18 d’octubre a les 12 h. a la plaça de Sant Jaume, concentració-acció a Barcelona contra la pobresa

La societat civil catalana surt al carrer per denunciar l’escandalós augment de la pobresa i exigir al govern que compleixi els seus compromisos.


El manifest conjunt que llancen amb motiu del Dia Internacional contra la Pobresa és la seva primera acció adreçada a influir en el govern per a la consecució d’uns pressupostos clarament socials per al 2010, Any europeu de la lluita contra la pobresa i l’exclusió social.

Concretament:

- L’aprovació, per via d’urgència, d’un Pla d’inclusió social amb recursos extraordinaris, i que es garanteixin els recursos necessaris per desplegar adequadament les lleis de la dependència i de serveis socials.

- L’acompliment del mandat legal d’assolir al 2010 el 0,7% dels ingressos propis incondicionats de la Generalitat per a la cooperació al desenvolupament.

- L’impuls de polítiques econòmiques capdavanteres que apostin per canvis en l’arquitectura financera i comercial internacional i per la universalització dels sistemes de protecció social, en la línia de l’acordat al G-192, la Conferència de Nacions Unides sobre la crisi del juny d’aquest any.

Entitats convocants: Federació Catalana d’ONG per al Desenvolupament, Federació Catalana d’ONG per als Drets Humans, Federació Catalana d’ONG per la Pau, Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya, Campanya del Mil·lenni de les Nacions Unides.

http://www.pangea.org/fcongd/

Els 8 Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni (ODM)

Des de l’any 2000, les Nacions Unides estan impulsant la campanya del Mil·lenni que té com a objectiu sensibilitzar la ciutadania i fomentar la seva participació perquè exigeixin als seus governs el compliment dels ODM.

1. Eradicar la pobresa extrema i la fam.

2. Assolir l'ensenyament primari universal.

3. Promoure la igualtat entre els sexes i l'autonomia de la dona.

4. Reduir la mortalitat infantil.

5. Millorar la salut materna.

6. Combatre el VIH/SIDA, el paludisme i altres malalties.

7. Garantir la sostenibilitat del medi ambient.

8. Fomentar una associació mundial per al desenvolupament.

Ens rebel·lem !!!
Petonets

1 comentari:

M. Teresa ha dit...

Només 200 persones varen anar a la manifestació de Barcelona.
Quina decepció...