19 d’abril del 2009

Generació 2.0



Alexis,

La teva mama i el teu papa, quan estaves a punt de néixer i em van regalar aquest blog, parlaven de tu i em deien en nom teu que series de la generació 2.0. Jo no sabia gaire bé què volia dir això de generació 2.0. Avui ho he buscat, per mitjà del google, a on sinó? i ara ja ho entenc millor:

La generació 2.0 és la primera a aprendre a moure's, silenciosa, en el món del coneixement...

Són aquells joves –cada cop més adolescents- que ja no es qüestionen si el futur ha de ser digital perquè aprenen a lliscar per la xarxa abans que escriure i perquè la tecnologia és al jove el que l'aigua al peix, una conseqüència.

Han revolucionat la xarxa els darrers cinc anys perquè n'han guanyat el lideratge informal pel que fa a les institucions, les administracions i les empreses: són els productors dels seus continguts, s'han apropiat dels mitjans i dels formats, abans concentrats en poques mans i han passat del text per comunicar-se, als multimèdies, vídeos o flogs. Per a la generació 2.0 no hi ha secrets. És possible compartir més coneixement que mai, més informació
.

La generació 2.0 ja no es conforma a ser simple espectador, passiu, que jeu davant el sofà perquè la programació de la televisió ompli el seu lleure. Ja no volen rebre, sinó oferir.

... La generació 2.0 també té ideologia. És una comunitat de neoanarquistes connectats que acabarà promovent una nova internacional basada, sobretot, en el respecte a la diferència, en la creativitat, en l'art i la llibertat d'opinió.

Un petó

Si voleu saber-ne més:

http://blocs.mesvilaweb.cat/node/view/id/117963