21 d’agost del 2009

Alexis, l'11/9 ens hem de tornar a manifestar


...no podem parlar d’una manifestació a favor de l’Estatut de la vergonya. No: el lloc comú de la manifestació no pot ser altre que expressar la voluntat positiva de superar un model polític que permet la intrusió en una decisió presa en referèndum pels catalans.

...S’ha de ser molt conscient que s’ha tocat el moll de l’os de l’Estat, i l’Estat mai no està de broma. Ni el tribunal es farà enrere, ni el govern espanyol obviarà la sentència, ni l’actual govern català està per aventures a un any de les eleccions. I si aquest no és l’objectiu, doncs, quin ha de ser?

...Des del meu punt de vista, la manifestació ha d’esdevenir un acte d’afirmació nacional dirigit principalment cap als mateixos catalans. Sobretot, cap als que no hi hauran vingut. Ha de ser un gest que ens retorni l’autoestima i la confiança en les pròpies forces.

Res de proposar concerts econòmics o de reformar la Constitució. No sortim amb velles cançons. I prou preses de pèl: després de l’experiència de l’Estatut, perquè hauríem d’esperar un canvi constitucional favorable o un concert econòmic?

No: el pas endavant l’hem de fer nosaltres. I la manifestació ha de donar-nos una més àmplia oferta electoral radicalment sobiranista a les properes eleccions i ha de propiciar un creixement espectacular del vot compromès amb la llibertat dels catalans.

Salvador Cadús – AVUI.cat

Llegiu tot l’article:
http://www.avui.cat/cat/notices/2009/08/sobre_la_manifestacio_69290.php
T'estimo molt!